Ajankohtaista

Kesätyöntekijät saavat kotipalvelusta unohtumattomia muistoja ja kokemuksia. Krista Mätäsahon mielestä työ on niin antoisaa, että hän halusi takaisin ikäihmisten pariin jo toistamiseen.
Omaishoitajia koskevaa lainsäädäntöä on muutettu 1.7.2016 alkaen. Muutosten tavoitteena on tukea hoitajien jaksamista ja hyvinvointia.
Sairaanhoitaja Jaana Heinonen pitää kotisairaanhoitoa hyvin palkitsevana työnä, jonka perustana on vanhusta kunnioittava asenne.
Yhä useampi ikäihminen asuu kotona yhä pidempään, ja turvallisen kodin merkitys vain korostuu iän karttuessa.
Lähihoitaja Taina Haapamäki kohtaa työssään ikäihmisiä, joiden lämmin vastaanotto ilahduttaa ja palkitsee kotipalvelun arkiaskareissa. Jokaiseen päivään sisältyy sekä koskettavia että hauskoja hetkiä.
Oletko tullut ajatelleeksi, että ansaitun kesälomasi aikana myös VTKL-kotipalvelut voi pitää hyvää huolta iäkkäistä omaisistasi?
VTKL-kotipalveluissa ahkeroi tarmokas ja hyväsydäminen tiimi. Uusi Työmme lähtee sydämestä -sarja valottaa VTKL-kotipalvelujen arkea työntekijöiden näkökulmasta.
Hallituksen kärkihankkeen Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa valtionavustusten haku on avattu. Vanhustyön keskusliitto on ollut yhtenä osallisena hankkeen valmistelussa.
Asuntojen muutostöihin on saatavissa yhteiskunnan tukia. Korjausavustusten hakuaika päättyy 24.3.2016. Tukien tarkemmista ehdoista kannattaa soittaa VTKL:n korjausneuvojille.